Bilbur till hund för säkra transporter

11 september 2020
patrick pettersson

Visst älskar vi våra fyrbenta vänner som viftar så glatt på svansen när de träffar oss? Det är naturligtvis hunden som åsyftas. På många sätt är hunden människans bästa vän. Den är lojal, alltid vid vår sida och har en unik förmåga att samarbeta med människor. Det är egenskaper som evolutionen har gett hunden sedan den domesticerades för mer än 15 000 år sedan.  

Hunden är såklart alltid med på våra olika äventyr. Hunden är en familjemedlem som vilken som helst. Precis som att bilresan därför ska vara en trygg och säker upplevelse för barnen ska den naturligtvis vara det även för hunden. Därför är det bra att vara noggrann och göra efterforskningar kring vilken typ av bilbur som man ska köpa till sin hund.  

Det är nästan oundvikligt att aldrig åka bil med sin hund. Men det är en risk att ha hunden lös i bilen, både för dig själv men såklart även för hunden. I en bur som man kan ställa i bagageluckan har hunden de säkraste förutsättningarna för att klara sig om man skulle vara med om en olycka.  

 

Vilken bur ska man välja?

Det är inte ovanligt att många hundägare letar med ljus och lykta efter en perfekt bilbur till deras bästa vän. Googlar man “bilbur hund” kan alternativen närmast skölja över en som en våg och dränka en i olika märken, varianter och prisklasser.  

Ibland kan det därför vara en bra idé att även fråga runt personligen. Du kan tala med de som jobbar i djuraffärer eller kanske få tips från någon annan som också har en hund i din storlek. Det är inte värt att chansa när det kommer till bilburar. En hel del bilburar till hundar är krocktestade och dokumenterat säkra vid olyckor. Alla är det emellertid inte. “Fel” bur kan innebära livsfara för din hund.  

Fler nyheter