En veterinär i Sollentuna gör det mer personligt

20 augusti 2021
jonas olsson

Vi behöver regelbundet se till våra trognaste vänner. De klagar inte, utan är alltid tillgivna, keliga och glada att se oss. Skulle det vara något fel på dem eller de har ont så kan de inte berätta det. Risken är att de istället kryper in under sängen och gömmer sig. Instinktivt vill en del djur inte visa att de mår dåligt eller är svaga eftersom de är rädda att stötas ut ur flocken då. 

Nu fungerar flocken med husdjur inte på det sättet. Vi människor vill istället hjälpa till att få dem friska och starka igen. Vi ger hundar och katter regelbunden omvårdnad för att de ska behålla sin goda hälsa.

 

Att regelbundet se till sitt husdjurs hälsa

En veterinär i Sollentuna finns för att kunna hjälpa till med den omvårdnad ett husdjur behöver. Kloklippning är något många tycker är obehagligt att göra på sin hund och en del hundar tycker inte om att man rör deras tassar. 

En bra lösning är då att gå till en djurklinik och få hjälp. En legitimerad veterinär eller djurskötare är van vid att handskas med hundar och har det lugn och den säkerhet som gör att hunden känner sig trygg och kan slappna av. Kloklippningen behöver inte bli ett problem då. Skulle hunden ändå vara rädd så kan den få lugnande medel för att slappna av. Klorna måste precis som människans naglar klippas regelbundet.

Skulle en hund eller katt visa tecken på att inte må bra är det viktigt att boka tid hos en veterinär så fort som möjligt. En modern djurklinik med legitimerad personal kan lätt ställa diagnos på hur hunden mår och kan lämna råd eller medicinera för att den ska bli frisk. En veterinärklinik är också utrustad för operation och röntgen och kan oftast hjälpa till om det skulle gälla akuta tillbud.

Fler nyheter