Hitta rätt kattsand till din katt

14 december 2020
Cecilia Olsson

Katter är otroligt gulliga djur som kan tillföra många skratt och mycket kärlek i ett hem. Även fast katter anses vara betydligt mer självständiga djur än till exempel hundar så kan de vara riktgt bra sällskap och behöver även de närhet och kärlek. För den som har, eller tänker skaffa, en katt är det viktigt att ge katten vad den behöver för att den ska kunna må så bra som möjligt. Till exempel bör man införskaffa foder som är anpassat efter exempelvis ålder eller hälsotillstånd. 

Din katt förtjänar det bästa

Kattsand är en annan sak som det är viktigt att välja hög kvalitet på, både för kattens och ägarens skull. Det är kanske lätt att tänka att det inte är någon skillnad på kattsand från olika tillverkare, men faktum är att det kan vara som natt och dag. Nyberg Commercial AB är ett företag som sedan 90-talet tillverkat ”Klumpe” kattsand. Det är en kattsand av hög kvalitet med naturligt innehåll som är framställd med fokus på kattens behov och hälsa.

Klumpbildande eller ej

Hos Klumpe produktlinje finner man både klumpbildande och icke klumpbildande kattsand, eftersom olika katter föredrar olika typer av sand. Det handlar helt enkelt om att välja den typ som katten och du som ägare trivs bäst med att ha. Många katter verkar föredra klumpbildande kattsand eftersom det är lättare för dem att skjuta åt sidan, men det finns även katter som föredrar icke klumpande kattsand. 

Låt katten testa sig fram

Klumpbildande kattsand gör att kattens avfall klumpar ihop sig och gör det möjligt att sila ut det ur kattlådan med en skopa. Fördelarna med klumpbildande sand är att den har en stor absorptionsförmåga, den gör det lättare att rengöra kattlådan och den räcker längre. Icke-klumpbildande kattsand är bra på att ta bort lukt efter att katten kissat eftersom den har förmågan att absorbera relativt stora mängder. 

Det bästa sättet är att du som ägare testar vilken kattsand din katt verkar tycka bäst om. 

Fler nyheter