Skydda din hund med hjälp av billiga hundburar

17 november 2021
patrick pettersson

editorial

Det kan finnas många tillfällen när du behöver skydda din hund. Kanske är det en säkrare tur i bilen som du vill ha. Eller så vill du att din hund ska ha ett eget bo, där hunden kan få känna sig avskärmad från det som sker runtomkring. Det kan även vara så att du åker på hundutställning eller brukshundsklubben, och vill att din hund ska vara säker och trygg. Då kan det vara någon av alla billiga hundburar som du ska satsa på.

Med en hundbur får du en säkrare vistelse för din hund, men det är även en trygg plats för hunden. Därför är det många hundar som föredrar att hoppa in i sin bur i bilen, framför att sitta i ett knä eller själv i sätet. Och även ifall hunden skulle föredra att vara fri i bilen så är det också en mycket stor risk för hunden. Det finns en anledning till att du har ett bilbälte, och hundburen kan bli som ett stort bilbälte för hunden. En begränsad plats att ta vägen på.

 

image

 

Hundburar som passar

Hur ska du då tänka när du ska välja en av alla billiga hundburar som finns? Först och främst ska du välja en bur som passar för din hund. Den ska inte vara för stor, men inte heller så pass liten att hunden inte kan vända sig och även sätta sig upp. Har du två hundar, eller fler, så är det bättre att välja flera mindre burar än en stor. Men hundarna ska ändå ha möjligheten att röra sig i buren, precis som om de hade varit själva i buren.

Nästa punkt som är viktig att du tänker på är att hundburen ska passa i bilens bagageutrymme. Därför finns det hundburar som är speciellt anpassade för bilen som de ska användas i. 

Fler nyheter