Som att vistas på ett hotell

24 oktober 2019
admin

Ett kattpensionat är som ett hotell för katter. Det kan vara lämpligt att lämna sin katt på kattpensionat när man ska resa bort, renovera hemma, vistas på sjukhus, eller ha gäster under en längre tid som är allergiska mot katter. Katten kan ofta få ett eget eller delat rum, med eller utan uteplats. Om katterna har träffats innan och kommer överens brukar de ofta placeras tillsammans. De som arbetar på pensionatet är ofta sociala med katterna om katterna öppnar upp för det. Priset betalar man per natt och de varier beroende på vilka tillval man väljer.

 

 

Alla driva ett kattpensionat

 

För att få driva ett kattpensionat måste lokalerna som katterna vistas i bli godkända av länsstyrelsen. Det finns även regler som Jordbruksverket slagit fast måste följas för att djuren ska ha det så bra som möjligt. Personen som tar hand om katterna på pensionatet måste exempelvis ha kännedom om katters beteende, stress hos katter, smittspridning, men också om hur man hanterar problemkatter och anledningen till att katterna blivit så. Alla de här olika kraven som måste uppfyllas gör att ägare kan känna sig säkra med att ett kattpensionat är ett tryggt ställe att lämna sitt husdjur på.

 

Minimerar riskerna

 

Vi ser våra husdjur som familjemedlemmar och vill därför att de ska ha det så bra som möjligt. Ett kattpensionat är ett smidigt och tryggt alternativ för ägare som är lite extra rädda om sina husdjur. På ett kattpensionat vet de anställda hur man ska ta hand om djur och har stor kattvana sedan innan. Säkerhetstänket är även stort då det är viktigt att katten är vaccinerad innan den vistas på pensionatet. Det får heller inte finnas risk för att katter kommer i nära kontakt med varandra, eftersom risken för konflikt är stor bland katter som inte känner varandra. Läs mer om kattpensionat i Stockholm här: https://kattochhund.com/.

Fler nyheter