Ta med valpen till en djuraffär i Stockholm

26 februari 2021
jonas olsson

Våra husdjur blir familjemedlemmar och givetvis blir den lilla valpen bebisen i familjen. Den är söt och alla älskar den. Hela familjen får hjälpa till att lära nykomlingen husets alla regler, som att inte kissa på golvet och att inte äta upp möblerna. Även om det är jättemysigt med en lite hund i huset så är det mycket jobb. Det kommer att komma dagar då ingen har lusta att gå ut klockan sex på morgonen när regnet står som spön i backen.

 

Livets skola

Det finns andra saker som kommer att ingå i hundens vardag som den måste lära sig. Vissa saker kan man lära den genom att gå på valpkurs. Men precis som med små barn är allt även här nytt och otäckt första gången. Barnen tas med till tandläkare och frisör för att bekanta sig. Precis samma sak bör man göra med sin pälskling.

Ett exempel är att ta med valpen till en djuraffär i Stockholm. Inte en sådan som säljer massor av olika djur, utan en affär som säljer saker som man köper till djuren. Flera av dem har nämligen också en veterinärmottagning samt trim och kloklipp.

 

Hur går ett övnings besök till

När valpen är liten, ca. 6-9 månader, så går den på vad man skulle kunna kalla inskolning. Första gången får den bara komma in och bekanta sig med salongen och får hälsa lite på personalen. Andra gången klipper man klorna och borstar litegrann. Tredje gången blir det en full trimning eller klippning. Varje valp är en egen individ och därför anpassar man besöken efter dennes behov. 

På djuraffären kan man få tips om mat och andra produkter som hunden kan behöva. De flesta leksaker kräver givetvis att även husse och matte är med och engagerar sig i leken. Här kommer en länk med mer information: https://www.xn--djuraffrstockholm-wqb.se/.

Fler nyheter