Våra ludna små ”barn”

22 oktober 2019
admin

De kräver inte mycket av oss, våra husdjur. Däremot ger de oändligt mycket tillbaka. 
Oavsett om du har en hund, katt, kanin eller något annat djur så vet du vad det hela handlar om: Kärlek.

De där ludna små liven (eller befjädrade eller fjälliga) har en förmåga att vara mer än bara sällskap. Ibland så kan de hjälpa en genom svåra passager i livet bara genom att finnas till. 
För det finns aldrig något dömande i deras ögon (förutom för om du har glömt att mata dem, och knappt då), utan bara värme och acceptans. Ett väldigt okomplicerat förhållande som alltid ger, även när man har kommit hem lite sur och rutit till hunden/katten. Då backar de undan ett slag och förlåter en utan omsvep när man väl känner sig gladare igen.

Saken med husdjur är väl att vi tar dem lite för givna. Oftast är de pigga och friska så att man inte ens tänker på att de kan bli sjuka eller skada sig. 
Kanske är det först när de blir lite äldre, som vi alla blir, som man börjar märka av att de också kan råka ut för tråkigheter. När de inte är lika viga och explosiva längre. Då kan de till exempel råka skada ryggen under en oturlig olycka – under en händelse som de knappt hade brytt sig om som unga spjuvrar.

Det är då man är glad att det finns hjälp att få. Som på Vinsta Zoo, där du kan få assistans om du letar efter en veterinär i Vällingby.

För husdjuren är ju trots allt familjemedlemmar, och vissa av oss älskar dem som om vore de våra egna barn. 
Och när ”barnen” gör sig illa så vill man veta att de kommer att få professionell hjälp. Det är de värda, minst, efter allt som de har gjort för oss.

Fler nyheter