Veterinären – djurens bästa vän

16 april 2020
lily_hansen

Då och då blir man sjuk, ibland lite grann och ibland lite mer. Det kan också hända en olycka. Man ramlar och slår sig och kanske till och med bryter en arm. Eller helt plötsligt får man en infektion i ögat som inte reder sig av sig själv. När något av allt detta händer vill man gärna ha hjälp och man går kanske till en vårdcentral. Om det behövs remitterar de en vidare till de som kan mer, som exempelvis en specialistläkare. Vad glad man är då att det finns hjälp att få. Precis som människor behöver vård ibland, så behöver även djur det.

 

För ett gott djurliv

Ja, för att leva ett långt och lyckligt djurliv så kommer det förmodligen krävas ett antal besök hos en veterinär. Det är något man får räkna med som djurägare, för sjukdomar och olyckor drabbar ju inte bara människor utan även alla lurviga vänner, samt andra djurvänner. Sedan kanske man bara behöver göra en allmän hälsokoll på sitt husdjur, kanske kastrering eller få hjälp med avmaskningsmedel. Väldigt tur att det finns veterinärkliniker att vända sig till då.

 

 

En trygg kontakt

Innan du väljer vilken veterinärklinik du skall vända dig till är det bra att kolla upp så att de tar emot just ditt djur. Olika kliniker kan nämligen ha olika inriktningar. Alla tar exempelvis inte emot reptiler eller andra ovanligare husdjur. När man väl har hittat en klinik som passar kan det vara skönt att, varje gång som det behövs ett besök, kunna vända sig till samma veterinär. Detta i likhet med att själv kunna vända sig till samma husläkare. Det gör att man bygger upp en etablerad och trygg kontakt – både för husse, matte och djuret själv. Behöver man en veterinär i sollentuna, Jakobsberg eller däromkring så finns Barkarby djurakut som ett bra alternativ.

Fler nyheter